mandag den 27. december 2010

Fra julesamtale med familien i Danmark.

Det hører med til Julen og Mors Dag, at udsendte missionærer taler en times tid på tlf med familien derhjemme. D. 24. dec. ved middagstid ringede vi og snakkede med Emil, - han var på det tidspunkt igang med at lave julemiddagen til missionærerne i Thesselonika. Så mens han snakkede telefon, skulle han samtidig dirigere lidt med dem der hjalp ham med maden.
Julemiddagen skulle bl.a. bestå af fyldt kalkun i amerikansk stil.

De er 8 missionærer i Thesselonika. 4 unge mænd, en fra England, en fra USA, en fra Tyskland og Emil fra Danmark. Der er også 2 unge piger, en fra Tyskland og en fra USA, og et ældre ægtepar fra USA. Kun manden i ægteparret skulle holde Jul med dem i Thesselonika, hustruen var taget til USA fordi en af deres voksne børn var alvorlig syg.

Emil fortalte at de i tiden op til Jul havde brugt en del tid på at stå på gader og stræder og synge julesange, og at det havde været en succes. Mange grækere er meget negative overfor andre religioner end den Græsk Ortodokse, så missionærerne får tit hårde ord med på vejen. Men Emil fortalte, at deres lille kor sang rigtig godt, og at grækere kom og gav dem knus, og stillede sig op og sang sammen med dem.

Han fortalte også at menigheden i Thesselonika har ca. 8 - 10 medlemmer der kommer om søndagen, der er ellers en 80 - 90 stk på medlemslisten, men en del kommer ikke bl.a på grund af pres fra omgivelserne. Han fortalte at nogle af dem der ikke kommer, har bedt missionærerne komme i hverdagstøj (istedet for hvid skjorte og slips) hvis de besøger dem. De er bange for de negative reaktioner de kan få fra naboer hvis de ser at de får besøg af mormonmissionærer.

Emil fortalte også om lederen af den lille menighed i Thesselonika. I bogstaveligste forstand en lille mand med et stort hjerte. Han er dværg og er fra Albanien, og da han tilsluttede sig kirke i Albanien, ville hans familie ikke kendes ved ham mere, og på grund af chikane flygtede han over bjergene ind i Grækenland.

Han gav udtryk for at han elsker at være på mission, og føler at han får så mange oplevelser og udvikling.

Vi skulle viderbringe Emils hilsner og ønsker om et Glædeligt Jul og Godt Nytår til alle.



Tænkte at jeg ville sætte et billede på af en fyldt kalkun i amerikansk stil (o:


1 kommentar:

  1. Herligt Emil.
    Mine tanker er hos dig.
    Kan se det hele for mig.
    Farmor.

    SvarSlet